Harminc embert felejtett Bécsben a Wizz Air2Fénykép© 24.hu

Harminc embert felejtett Bécsben a Wizz Air

, 6 hír, oldalnézet

A Wizz Air harminc embert felejtett a bécsi repülőtéren, írja az Utazómajom egy olvasói levél alapján. A levél szerint a járat június 8-án, szombaton 15:20-kor indult volna Bécsből Tenerifére. A levél írója már délután egykor ott volt a repülőtéren. A csomagfeladásnál olyan hosszú volt a sor, hogy ők csak az ajtón kívül tudtak beállni a várakozók közé. Egy óra várakozás után még csak kb. a sor közepén voltak. A sor azért haladt lassan, mert a a két poggyász feladó pontból csak egy üzemelt. Egy idő után az ott ülő egyetlen ember is felállt és távozott, a helyére egy ideig nem jött senki.

Tizenöt perccel később megjelent egy fiatalember aki újra elindította a csomagfeladást azzal, hogy bekiabálta a tömegbe: a Malaga/Kijev/Tenerife járatokra nála lehet feladni a csomagokat. Ettől még nagyobb lett a káosz, miközben a tenerifei járat indulásáig már csak 30 perc maradt. Újabb 15 perc elteltével bekiabálták a tömegbe, hogy aki Tenerifére akar menni, az szálljon fel a gépre, de a csomagját már nem tudja feladni.

A levélíró is a feladandó csomagjaival együtt rohant el a biztonsági ellenőrzéshez, ahol átengedték őket, viszont mire 15:20-ra a beszálló kapuhoz értek, már nem engedték felszállni őket a gépre.  A levélíró szerint 30 ember maradt le a tenerifei gépről, 16-an a Malagába induló járatról, egy ember pedig a kijevi gépre nem tudott felszállni.