Ismét Mészáros Lőrinc lett az ország leggazdagabb embere2Fénykép© 24.hu

Ismét Mészáros Lőrinc lett az ország leggazdagabb embere

, 8 hír, 0 oldalnézet

Először 2019. januári Forbes lapszámban összeállított listán került az első helyre Mészáros Lőrinc, 381,3 milliárd forintos becsült vagyonnal – úgy előzte meg Csányi Sándort, hogy öt évvel korábban még nem szerepelt a neve a leggazdagabbak között. Az üzletember a tavalyi Forbes-listán a harmadik helyre fért fel, 436,5 milliárd forintos becsült vagyonnal. A lap szerint Mészáros Lőrincnek elmúlt egy évben több mint 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona – írja a Forbes.

Mészáros Lőrinc és családjának a becsült vagyona 591,3 milliárd forint.

második helyre csúszott vissza Csányi Sándor OTP-vezér 573,7 milliárd forinttal.

De nem a banktól ilyen gazdag az üzletember, hanem az agrárérdekeltségeitől. A Bonafarm-csoport értékét a Forbes még ősszel 320,4 milliárd forintra becsülte, Csányi vagyona több mint fele innen származik.

A harmadik helyen áll az MPF Holding tulajdonosa. A lap szerint Felcsuti Zsolt vagyonát a holdinggal alapozta meg, a főleg a géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól (Widenta), építőkemikáliáiról (Kemikál), illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről (FÉG) ismert csoport nagy lendületet vett az elmúlt években. 2022-ben jelentős fejlesztéseken estek túl. Többek között átadták Közép-Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárait, és tervezik egy hőszivattyúgyár építését is – mindet hitelek felvétele nélkül. Az üzletember becsült vagyona