Itt az MSZP-s lista - Tüttő Katát küldik az uniós pénzekért6Fénykép© magyarnarancs.hu

Itt az MSZP-s lista - Tüttő Katát küldik az uniós pénzekért

, 7 hír, 4 oldalnézet

Hiller István az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón ismertette a választmányi döntést, miszerint a listán Tüttő Katát Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, a nőtagozat elnöke, Harangozó Gábor volt EP-képviselő, Andor László volt uniós biztos és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi.

Tüttő Kata elmondta, öt fontos feladatot lát maga előtt: a legelső, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke – tette hozzá. Közölte, Magyarországnak barátokat kell szereznie, az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa.

„Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni” – jelentette ki.

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről. Válságos idők vannak, és ebben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon – mondta. Szerinte nem mindegy, ennek az útnak mik az építőkövei; a szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás – hangsúlyozta.