Járványügyi intézkedési protokollt kapnak az iskolák6Fénykép© bama.hu

Járványügyi intézkedési protokollt kapnak az iskolák

, 13 hír, 0 oldalnézet

Részletes járványügyi intézkedési protokollt készít Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolák számára, amelyet hamarosan eljuttatnak az intézményekhez – közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium. A kormány hagyományos iskolakezdésre készül, de ha szükséges, az operatív törzzsel egyeztetve további intézkedéseket fog majd hozni.

tette hozzá az Emmi és kiemelte, hogy a járványhelyzethez kapcsolódó, a köznevelésre vonatkozó részletes intézkedési protokollt a záró szakmai egyeztetéseket követően juttatják majd el a köznevelési ágazat érintett szereplőihez.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke Horváth Péter azt mondta a lapnak, hogy nem lehet megismételni azt a teljes körű iskolabezárást, ami tavasszal volt, mert vélhetően a gazdaság sem fog annyira leállni és a szülőknek is egyre kevesebb a szabadságuk. Szerinte elképzelhetetlen, hogy az elsősöknél személyes kapcsolatfelvétel nélkül kezdődjön el az iskola, de a felsőbb évfolyamokon el tud képzelni egy ciklikus megoldást, amelyben helyet kap a személyes kontaktus, például egy új anyagrész megkezdésekor, utána viszont a pedagógusok kiadhatják a témához kapcsolódó feladatokat otthoni munkavégzésre.