Jászai Gellért kivásárolta Mészáros Lőrincéket a 4iG-ből© 24.hu

Jászai Gellért kivásárolta Mészáros Lőrincéket a 4iG-ből

, 7 hír, 3 oldalnézet

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban – derül ki a 4iG közleményéből.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében Jászai Gellért vagyonkezelő társaságán keresztül megvásárolja az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap tulajdonában lévő 4iG részvényeket. A felek az Opus 9,95 százalékos, valamint a Konzum PE 11,63 százalékos részvénycsomagjának megszerzéséhez szükséges adásvételi megállapodásokat az igazgatóságok és a tulajdonosi hozzájárulásokat követően megkötötték.

Ezzel Jászai Gellért teljesen kivásárolta Mészáros Lőrincéket a 4iG-ből.

A most bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében, Jászai Gellért ugyanis közvetett módon – IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-n és a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül – a társaság mindösszesen 61,79 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja majd, amely szavazatok 63,86 százalékos arányát biztosítja.