Jól működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzése2Fénykép© alfahir.hu

Jól működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzése

, 6 hír, 0 oldalnézet

Jól működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzése, már külföldről is érdeklődnek a magyar fejlesztésű alkalmazás iránt – erről Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője, Lakatos Tibor, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Kiss-György Máté, az applikációt kifejlesztő Asura Technologies Kft. ügyvezető igazgatója beszélt újságíróknak egy szerdai háttérbeszélgetésen.

Kovács Zoltán elmondta: a magyar állam erőfeszítései mögött érdemes láthatóvá tenni azokat az együttműködéseket, amelyek garanciát biztosítanak arra, hogy a közigazgatás, a rendvédelmi szervek a védekezési feladataikat a lehető leghatékonyabban végezhessék. Hozzátette, ide sorolható a potenciális fertőzöttek elkülönítését célzó hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzésének kifejlesztése is.

Lakatos Tibor felidézte: járvány magyarországi megjelenésekor komoly kihívást jelentett a kormány számára, hogyan kezelje a sokszor súlyosan fertőzött országokból hazatérő állampolgárokat.