Jövőre megoldják a 3-as metró légkondicionálását - a nap hírei2Fénykép1Videó© hirado.hu

Jövőre megoldják a 3-as metró légkondicionálását - a nap hírei

, 5 hír, 2 oldalnézet

Az elmúlt öt év legfontosabb energiabiztonsági fejlesztésének nevezte a magyar és a román gázvezetékrendszer összekötését a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter, az FGSZ csanádpalotai kompresszorállomásának átadásán azt mondta: a magyar-román kétirányú gázszállítás lehetőségének megteremtésével tovább javul az ország gázellátásának biztonsága.

Kormányzati célnak nevezte az innovációs és technológiai miniszter, hogy Magyarország ne csak az autó- és közúti járműipar, hanem a repülőgépipar nyertesévé is váljon. Palkovics László a repülőgépgyártással foglalkozó Magnus Aircraft pécs-pogányi üzemének átadásán arra hívta fel a figyelmet, hogy csak az utóbbi egy évben az Airbus, a Lufthansa Technik, Rolls Royce is beruházásokat indított Magyarországon.

Több mint 52 milliárd forinttal nőtt a jegybank nyeresége az első félévben. Ez csaknem 34 milliárd forinttal több, mint a múlt év azonos időszakában volt. A féléves jelentés alapján a legnagyobb mértékben a kamateredmény javult, ami a monetáris politikai intézkedéseknek, illetve a devizatartalék-kezelésnek eredményre gyakorolt hatásával magyarázható.