Karácsonynak sem fér bele, amit az ózdi jelölt tett3Fénykép1Videó© magyarnarancs.hu

Karácsonynak sem fér bele, amit az ózdi jelölt tett

, 5 hír, 0 oldalnézet

„Az ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. Ez nem fér bele és ne is férjen bele!” – jelentette ki Karácsony Gergely azután, hogy Farkas Péter Barnabásról olyan fotó került nyilvánosságra, amelyen náci karlendítéshez hasonló mozdulatot tesz egy katowicei múzeumban. A főpolgármester, aki az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje, az Ujhelyi István szocialista EP-képviselővel folytatott online beszélgetésében szólt erről.

Karácsony szerint azért is jó, hogy tartanak előválasztást, mert így idő előtt kiderülnek ezek a problémák. „Tíz éve szorgalmazom, hogy az ellenzéki, baloldali pártoknak a Jobbikkal szót kell tudni érteni. Azt, hogy a Jobbik elindult a szélsőjobbról középre, egy őszinte folyamatnak gondolom. Éppen ezen folyamat hitelességének megőrzése miatt, az ellenzéki együttműködés közös erkölcsi talapzatán állva határozottan ki kell mondani: ilyen akciók nem férnek bele” – magyarázta a főpolgármester.

Farkas Péter Barnabás, Ózd jelenlegi alpolgármestere, Borsod-Abaúj-Zemplén 3. számú körzetének egyik ellenzéki jelöltje visszautasította, hogy a kéztartása náci karlendítés volt: a fotó szerinte akkor készült, amikor egy csoportképhez akarta közelebb hívni a delegáció más tagjait. A kép hátterében utcarészlet látható, ahol a falakon zsidóellenes feliratok szerepelnek.