Kelemen Hunor szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni, amit tesz© alfahir.hu

Kelemen Hunor szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni, amit tesz

, 8 hír, 2 oldalnézet

Kelemen Hunor szerint nem bírálni kell Orbán Viktor miniszterelnököt, hanem lemásolni, amit tesz. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Tabuk nélkül a román-magyar párbeszédről címmel tartott előadást Sepsiszentgyörgyön a hét végén szervezett román-magyar ifjúsági találkozón. Szavait a Krónika napilap idézte hétfői számában.

Kelemen Hunor egy román résztvevő kérdésére válaszolva fejtette ki, hogy Romániának változtatnia kellene a költségvetési gyakorlatán, hogy olyan - a magyarországiakhoz hasonló - programokat vezethessen be, amelyek a demográfiai mutatók javítását tűzik ki célul.

"Nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni. A románok is megtehetnék a határokon túl élő román közösségekért, amit a magyar kormány tesz a határokon túl élő magyarokért. Mi a saját bőrünkön érezzük, milyen, amikor a magyar kormány kiáll mellettünk. A támogatások, a befektetések Romániába érkeznek, itt maradnak, és ez nemcsak a magyaroknak jó, hanem mindenkinek. Erre azért van szükség, mert Bukarestből nem érkezik elegendő pénz"