Két végrehajtó beismerő vallomást tett a Schadl–Völner-ügyben© 24.hu

Két végrehajtó beismerő vallomást tett a Schadl–Völner-ügyben

, 5 hír, 0 oldalnézet

Újabb részleteket közölt a 444.hu a Schadl–Völner-ügy feltételezett nyomozati anyagából. A portál állítása szerint a Központi Nyomozó Főügyészség hét olyan, elmúlt években kinevezett végrehajtót sorol fel, akik ellen vádemelést javasolnak. Mindegyik esetben Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál akkori igazságügyi államtitkár kapcsolata révén jutottak végrehajtó irodájához, és a kinevezésükre döntő hatással bíró két vezetőnek pénzt juttattak.

Az ügyészségi indítvány állítólag mind a hét esetben nagyjából ugyanazt a sémát írja le. Schadl György felajánlotta a szakterületen többnyire járatlan, de a szükséges jogi végzettséggel rendelkező embereknek, hogy elintézi nekik a végrehajtói kinevezést, ha a jövőben kifizetik neki az osztalék 50 vagy akár 100 százalékát. A portál cikke szerint a hét frissen kinevezett végrehajtó közül négy 40-80 milliót adott Schadlnak, hárman viszont 190-250 milliót, mindezt másfél és három év közötti idő alatt. Cserébe az elnök havi 1-2 milliót juttatott nekik a pár százezres fizetésük mellett.

A feltételezett nyomozati iratok szerint a kar elnöke mondta meg, hogy ki kaphat irodát, ő utalta a havi 1-2 milliós "fizetéseket", de sokszor arra is ő tett ajánlatot, hogy melyik ügyvéddel és melyik könyvelővel szerződjenek, illetve saját magát jelölte ki a hét kezdő végrehajtó mentorának.