Koronavírus - Merkel: nem tartózkodhat kettőnél több ember együtt közterületen3Fénykép© hirado.hu

Koronavírus - Merkel: nem tartózkodhat kettőnél több ember együtt közterületen

, 5 hír, 2 oldalnézet

Az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról állapodtak meg a német tartományok és a szövetségi kormány a koronavírus-járvány lassítása érdekében, a legfontosabb, hogy Németországban kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha mind ugyanabban a háztartásban élnek - jelentette be Angela Merkel kancellár sajtótájékoztatón vasárnap Berlinben. A tájékoztatója után röviddel a szövetségi kormány szóvivője közölte, hogy a kancellár házi karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál.

Angela Merkel a tartományi kormányfőkkel folytatott telefonkonferenciája után elmondta, hogy mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel együtt él.

Természetesen továbbra is szabad munkába járni és a munkával kapcsolatos halaszthatatlan megbeszélésekre, találkozókra utazni, bevásárolni, orvoshoz menni és a friss levegőn sportolni. Azonban legalább másfél, lehetőleg két méter távolságot kell tartani a nem közös háztartásban élők között - mondta Angela Merkel.