Kozák Luca idénycsúccsal jutott tovább 100 gáton9Fénykép© hirado.hu

Kozák Luca idénycsúccsal jutott tovább 100 gáton

, 10 hír, 0 oldalnézet

A programot a 100 méter gát első előfutamában (az ötből) Kerekes Gréta nyitotta. Az első négy ment tovább egyenes ágon, valamint a négy legjobb kieső, így jött ki a második forduló 24-es mezőnye. Ifj. Tomhauser István tanítványa egyéni csúcsától messze elmaradva, 13,09-cel csak hetedik lett, esélye sem volt a továbbjutásra a debreceni atlétanőnek. A jamaicai Ackera Nugent és az amerikai Masai Russell (egyaránt 12,60 mp) beláthatatlan messzeségben volt Grétától.

Az Eb-ezüstérmes Kozák Lucától jóval többet vártunk, például országos csúcsa (12,69) megdöntését.

Tóth Annának jóval nehezebb dolga volt, többek között az amerikai exvilágcsúcstartó Kendra Harrisonnal került egy futamba. Nem vallott szégyent a diósgyőri lány, 12,95 másodperccel hatodik lett, de ezzel Tigyi József tanítványa sem jutott tovább, egyéni legjobbjától 11 századdal elmaradva.

Háromból egy, nagyjából erre számítottunk. A vegyes zónában Kozák Luca így értékelt az Indexnek. „Az edzőm, Suba László egy laza, kontrolállt futást kért tőlem elsőre és azt, hogy ne foglalkozzak semmivel és senkivel. A lengyel Pia Skrzyszovskával nagyon szeretek együtt versenyezni, mert nagyon jó ritmust ad nekem, most is így történt, az pedig további magabiztosságot ad, hogy a világranglista vezető amerikai Nia Ali sem volt messze tőlem.”