Letartóztatták a néhai Stan Lee menedzserét2Fénykép© hirado.hu

Letartóztatták a néhai Stan Lee menedzserét

, 4 hír, oldalnézet

Letartóztatták szombaton a tavaly elhunyt Stan Lee amerikai író, a Marvel Comics képregénykiadó nyugalmazott elnöke volt üzleti menedzserét az idős íróval való visszaélés vádjával. Keya Morgant Arizonában vették őrizetbe a Los Angeles megyei ügyészség vádirata alapján. Morgant egyebek között idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással, csalással és helytelen viselkedéssel vádolják.

A hatóságok szerint Morgan tőkét akart magának kovácsolni a Marvel Comics vezérelméjének vagyonából, bár soha nem léphetett fel Lee nevében, befolyást gyakorolt rá. A rendőrség szerint több mint 262 ezer dollárt tett zsebre csak azokból az autogrammosztó rendezvényekből, amelyeken Lee 2018 májusában részt vett. A hatóságok azzal is vádolják hogy Leet áttelepítette egy időben Hollywood Hills-i otthonából egy Beverly Hills-i öröklakásba, hogy nagyobb befolyása legyen rá.

Lee lánya már tavaly távolságtartási végzést kért Morgan ellen, arra hivatkozva, hogy manipulálja a mentálisan egyre hanyatló írót, megakadályozza, hogy családtagjaival és barátaival találkozzon, és megpróbálja átvenni az ellenőrzést üzleti érdekeltségei és pénzügyei felett. A Pókember, a Vasember és számos más legendás képregényszuperhős alkotója kilencvenöt évesen korában hunyt el novemberben. 75 országban, 25 nyelven, több mint kétmillió példányban jelentek meg képregényei.