Lezárult a Városháza-ügyben felállított vizsgálóbizottság munkája, több megállapítást is tettek4Fénykép© infostart.hu

Lezárult a Városháza-ügyben felállított vizsgálóbizottság munkája, több megállapítást is tettek

, 8 hír, oldalnézet

Kovács Péter azt írta: a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai egy 35 oldalas összefoglaló jelentésben részletesen igazolják, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok, a nyilvánosságra került hangfelvételek és a testület előtt tanúként megjelentek elmondása alapján megállapítható, hogy a Városháza eladása valószínűsíthetően tervbe volt véve a főváros baloldali vezetése részéről, ahogyan a III. kerületi Mocsárosdűlő egy részének beépítése és értékesítése is.

A nyilvánoságra került hangfelvételeken elhangzó, jutalékos formában működő ingatlaneladási rendszer működését a bizottság előtt megjelent ingatlanközvetítő vallomása megerősítette; ennek bizonyíthatóságát a nyomozóhatóság tudja kideríteni – áll a közleményben.

Kovács Péter hozzátette: Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök nem jelent meg a bizottság előtt és írásban sem adott releváns válaszokat, így a főváros működésében és a fővárosi ingatlanok értékesítésében vállalt szerepéről a nyomozó hatóságnak van feladata és jogköre tovább vizsgálódni.