Magyar Péter tüntetést hirdetett, szerinte az ügyészségnek Orbán Viktort is meg kell hallgatnia15Fénykép© nepszava.hu

Magyar Péter tüntetést hirdetett, szerinte az ügyészségnek Orbán Viktort is meg kell hallgatnia

, 22 hír, 2 oldalnézet

Ma este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívott össze tüntetést Magyar Péter, miután kedden kora délután kijött a fővárosi ügyészségen tartott újbóli meghallgatása és azután, hogy nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amelyen a volt felesége, Varga Judit beszél Rogán Antal és mások érintettségéről a a Schadl–Völner-ügyben. A Markó utcából a Kossuth térre akar vonulni a követőivel.

A demonstráció követeléseként azt fogalmazta meg, hogy a Schadl-Völner ügyet függetlenül, objektíven politikai befolyásolási kísérletektől mentesen vizsgálják ki, a valódi felelősöket büntessék meg és minden szükséges tanút hallgassanak meg. – És ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át a Kossuth térre, és követeljük az Orbán-kormány lemondását, mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább - közölte Magyar Péter.

A Diákhitel Központ volt vezetője elmondta, hogy az ügyészekkel mondatról mondatra meghallgatták a nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Újra hangoztatta, hogy ő nem szerette volna nyilvánosságra hozni a felvételt és megkérte Varga Juditot, hogy menjen vele tanúskodni, de ő ezt elutasította.