Már több mint 100 ezer emberen segít a munkahelyvédelmi bértámogatás© 24.hu

Már több mint 100 ezer emberen segít a munkahelyvédelmi bértámogatás

, 8 hír, oldalnézet

A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy minél több munkahelyet megvédjen, és annyi új munkahelyet teremtsen, amennyit a járvány tönkretett. Ennek érdekében, a gazdaságvédelmi intézkedések legfontosabb eszközeiként az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programokat indított.

A tárca közleménye emlékeztet: a munkahelyvédelmi bértámogatás lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy csökkentett munkaidőben tudják foglalkoztatni munkavállalóikat 3 hónapon keresztül állami támogatást igénybe véve. A legtöbb támogatási igény a feldolgozóiparból, a turizmus-vendéglátásból, a kereskedelemből, a gépjárműjavításból és a szállítás-raktározás ágazatból érkezett.

Palkovics László kiemelte, az elbírálást a kormányhivatalok folyamatosan és a lehető leggyorsabban elvégzik, eddig közel 45 ezer munkavállaló támogatásáról született kedvező döntés. A támogatást a munkavállalóknak közvetlenül folyósítja a kormányhivatal a hónap elején, ez több esetben már meg is történt azoknak a dolgozóknak az esetében, akik áprilisban nyújtották be kérelmüket.