Megbízható káder került a Magyar Nemzeti Múzeum élére8Fénykép© nepszava.hu

Megbízható káder került a Magyar Nemzeti Múzeum élére

, 11 hír, 2 oldalnézet

Magyar Nemzeti Múzeum;L. Simon László;Hammerstein Judit;

Eddigi helyettese, Hammerstein Judit veszi át a hét elején elbocsátott L. Simon László munkáját a Magyar Nemzeti Múzeum megbízott főigazgatójaként. A neve egy lapunknak is elküldött meghívóban, A szabadságharc akasztottja, a kiegyezés miniszterelnöke és a monarchia külügyminisztere - Id. gróf Andrássy Gyula élete és pályája című konferencia programjában tűnt fel.

Hammerstein Judit 1998 és 2002 között (vagyis az első Orbán-kormány idején) a kormányfő, 2002 és 2006 között pedig a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnöke volt. 2011 és 2014 között (tehát a második Orbán-kormány idején) a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd 2014 és 2018 között (ez már a harmadik Orbán-kormány) a Balassi Intézet főigazgatója volt. 2019-ben és 2020-ban az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatójaként regnált, innen evezett át időközben valamikor a Magyar Nemzeti Múzeumba.

A Balassi Intézettől úgy távozott, hogy maga Orbán Viktor váltotta le egy határozatban, a külügyminiszter javaslatára, ennek hátteréről itt írtunk bővebben: