Megerősített biztonsági védelmet rendeltek el az erőművekben2Fénykép© origo.hu

Megerősített biztonsági védelmet rendeltek el az erőművekben

, 6 hír, 0 oldalnézet

A korábbinál is szigorúbb beléptetést, illetve megerősített biztonsági védelmet rendelt el az ország villamosenergia-ellátásának háromnegyedét biztosító erőműveiben az MVM-csoport az elmúlt hetekben - írja a Magyar Nemzet.

A magyar gazdaság számára az energiatermelést és a műszaki szolgáltatásokat az MVM-csoport ötvennél is több tagvállalata biztosítja mintegy 15 ezer munkatárssal. A nemzeti energetikai holding dolgozóinak mintegy hatvan százaléka otthoni munkavégzésre állt át. A vállalatcsoportnál a lapot arról tájékoztatták, hogy az elmúlt időszakban közel 150 ezer védőeszközt szereztek be a dolgozók számára, egyebek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az MVM-csoport, a magyar kormány intézkedéseivel összhangban, fokozatosan hozza meg azokat a döntéseit, amelyekkel még a mostani, kritikus időszakban is fenntartható az ellátás. A csoport már 2020. március elején meghozta a rendkívüli intézkedéseket, és minden évben teszteli, modellezi a lehetséges krízishelyzeteket. A most kialakult pandémiás állapotot ezért gyorsan és hatékonyan tudta kezelni - közölték.