Megismételt választáson nem állapítottak meg eredményt Várföldén© 24.hu

Megismételt választáson nem állapítottak meg eredményt Várföldén

, 5 hír, 2 oldalnézet

Nem állapította meg az eredményt a helyi választási bizottság vasárnap a Zala megyei Várföldén, mert az október 13-ai szavazáshoz hasonlóan ezúttal is túl sokan szavaztak olyanok, akik korábban nem laktak a településen - közölte a bánokszentgyörgyi közös hivatalhoz tartozó Várfölde jegyzője vasárnap az MTI-vel.

Szunyogh István felidézte, hogy azért kellett megismételni a polgármester- és képviselő-választást, mert október 13-a előtt néhány hét alatt több mint ötven százalékkal növekedett a bejelentett lakcímmel rendelkezők száma. Az ismétlésről a Pécsi Ítélőtábla döntött.

A jegyző hozzátette: az október 13-ai voksoláshoz képest ugyan kisebb arányban, de ezúttal is sokan voltak olyanok szavazni Várföldén, akik valójában nem élnek a településen. A névjegyzékben szereplő 239 választópolgár közül 169-en adtak le szavazatot vasárnap, többen, mint ahányan szeptemberben szerepeltek a település névjegyzékében. Visszalépés nem volt, ezért az október 13-ai voksoláshoz hasonlóan két polgármester- és tíz képviselő-jelöltre lehetett szavazni.