Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos3Fénykép© kemma.hu

Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos

, 8 hír, 0 oldalnézet

Csontrákból gyógyult orvosasszisztenst visz magával az űrbe Jared Isaacman. A SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére az amerikai milliárdos a saját maga mellé szóló további három jegyet jótékony célra ajánlotta fel, az egyik jegyet Hayley Arceneaux kapja – írja az MTI a St. Jude Children’s Research Hospital hétfői bejelentése nyomán.

A milliárdos február elején jelentette be, hogy 200 millió dollárt (59 milliárd forintot) fog gyűjteni a jegyek révén a kórháznak, az összeg felét ő maga állja. Isaacman az egyik jegyet a St. Jude-nak ajánlotta fel. A 29 éves nő egykor maga is a kórház páciense volt, tavaly vették fel asszisztensi pozícióba. Ő lesz a legfiatalabb amerikai az űrben – két évvel fiatalabb, mint repülése idején a NASA eddigi csúcstartója, Sally Ride volt.

Arceneaux  várhatóan az év végén utazhat az űrbe Isaacman és két (egyelőre még ki nem választott) másik szerencsés civil társaságában. Arceneaux lesz ráadásul az űrben az első protézissel élő személy is: tízéves korában kapott egy titániumrudat a bal combcsontjába. Bár sántít és esetenként fájdalmai vannak, ez nem akadályozza meg abban, hogy a Crew Dragon fedélzetén a csapat orvosi tisztjeként az űrbe repüljön.