Megszűnnek az IC-pótjegyek és a gyorsvonati pótjegyek6Fénykép© hirado.hu

Megszűnnek az IC-pótjegyek és a gyorsvonati pótjegyek

, 10 hír, 0 oldalnézet

Július elsejétől több díjszabási változással egyidejűleg egyszerűbbé válik az IC-pót- és helyjegyek eddigi összetett rendszere, és az utasok az InterCity-vonatokon, illetve a nem IC-minőségű, de helyjegyköteles vonatokon élhetnek a májusban bevezetett országbérlet kínálta árelőnnyel.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) elrendelése alapján a július elsejétől életbe lépő új díjszabási rend szerint az eddigi IC-pótjegyek megszűnnek, a funkciójukat pedig egységes árazású helyjegyek veszik át, amelyek megváltásával az országbérlettel rendelkezők is utazhatnak az IC-vonatokon. Az IC-helyjegy elővételben – azaz a vonatindulás napját megelőző napig megváltva – egységesen 650 Ft, az utazás napján megváltva pedig 990 Ft lesz. A prémium (1+) osztályra szóló helyjegyek ára is változik, egységesen 1990 Ft-ot kell értük fizetni.

Július elsejét követően a nem IC-minőségű kocsikból álló, de helyjegyköteles vonatokon, illetve vonatrészeken egységesen 300 forintra módosul a helyjegy ára.