Megszüntették a nyomozást a veszteséges Mátrai Erőmű adásvételének ügyében2Fénykép© index.hu

Megszüntették a nyomozást a veszteséges Mátrai Erőmű adásvételének ügyében

, 5 hír, 0 oldalnézet

Levélben értesítette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt, hogy bűncselekmény hiányában megszüntette a feljelentése nyomán indult eljárást, amit a Mátrai Erőmű eladása miatt tett. A képviselő különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete miatt fordult a hatósághoz.

Szél szerint a levélben azt írja az NNI, hogy alapos nyomozást végeztek az elmúlt két hónapban, adatokat gyűjtöttek, anyagokat kértek be és foglaltak le, és arra jutottak, hogy

Az ellenzéki politikus szerint az állami cég súlyos kárt okozott az adófizetőknek azzal, hogy megvásárolta „a veszteséget termelő, lebontásra ítélt és környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőművet." Szél azt is hozzátette, hogy a decemberi adásvétel pillanatában már létező nemzetközi vállalása volt a magyar államnak, hogy 2030-ra leállítja a szénalapú áramtermelést Magyarországon. Palkovics László pedig még azt is elmondta, hogy 2-300 milliárdos forrásbevonásra lesz szükség az átálláshoz.