Meredeken csökkenti a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-fertőzöttek számát a Pfizer és az AstraZeneca vakcinája egy tanulmány szerint5Fénykép© origo.hu

Meredeken csökkenti a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-fertőzöttek számát a Pfizer és az AstraZeneca vakcinája egy tanulmány szerint

, 12 hír, oldalnézet

A skót kormány hétfőn ismertetett tanulmánya szerint meredeken csökkenti a koronavírus-fertőzés okozta, kórházi kezelést igénylő megbetegedések számát a Pfizer és a BioNTech, illetve az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinája – írja az MTI.

A skóciai közegészségügyi szolgálat (Public Health Scotland), valamint az Edinburghi Egyetem és Strathclyde-i Egyetem kutatói által elvégzett vizsgálat előzetes eredményei azt mutatják, hogy azoknak a körében, akiket a Pfizer/BioNTech-vakcinával oltottak be, 85 százalékkal csökkent a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 miatt kórházi ellátásra szorulók száma.

Az AstraZeneca/Oxford-oltóanyag pedig 94 százalékkal csökkentette a Covid-19-cel kórházba kerülők számát. A vizsgálatot 1,14 millió fős lakossági mintán végezték el a december 8. és február 15. között Skóciában beadott oltások tapasztalatai alapján.