Merész javaslattal próbálkozik Theresa May3Fénykép© infostart.hu

Merész javaslattal próbálkozik Theresa May

, 15 hír, oldalnézet

A szombaton ismertetett legfrissebb felmérés szerint Boris Johnson volt brit külügyminiszter, a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának zászlóvivője a legnépszerűbb a párttagság körében Theresa May miniszterelnök lehetséges utódjelöltjei közül.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov a The Times című konzervatív brit napilap megbízásából elvégzett vizsgálatában kimutatta, hogy a Konzervatív Párt tagjainak 39 százaléka helyezi Johnsont az utódjelöltek népszerűségi listájának első helyére, vagyis ennyien szavaznának Johnsonra szívesebben, mint a lehetséges teljes mezőny más tagjaira.

Domininc Raab volt Brexit-ügyi minisztert, akit a párttagság 13 százaléka sorolt a preferenciális névsor élére. A többi potenciális utódjelölt népszerűsége egyszámjegyű: Michael Gove környezetvédelmi minisztert és Sajid Javid belügyminisztert egyaránt 9 százalék, Jeremy Hunt külügyminisztert 8 százalék, Penny Mordaunt védelmi minisztert 5 százalék nevezte meg az általa első helyen támogatott jelöltként.