Minden magyar többet fizetett az elmúlt hét évben Bige László kartellezése miatt© bama.hu

Minden magyar többet fizetett az elmúlt hét évben Bige László kartellezése miatt

, 5 hír, 0 oldalnézet

A magyar agrárium vezetői határozottan visszautasították Bige László, baloldali milliárdos azon fenyegetőzését, hogy csak egy napig vehetnek majd műtrágyát a magyar gazdák. Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy a jövő évi termés nem kerülhet veszélybe, ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a gazdák hozzájussanak a megfelelő mennyiségű műtrágyához. Sem zsarolásnak, sem különböző politikai trükközésnek nem leszünk az elszenvedői – erősítették meg a legerősebb hazai agrárérdekképviseleti vezetők.

A magyar vidék az ország bázisa és értékes erőforrása – mondta Nagy István. A vidék az egész ország fenntartó ereje és elfogadhatatlan, hogy bárki is nyerészkedjen rajtuk – tette hozzá az Agrárminiszter. Nem engedhetünk a zsarolásnak, és megvédjük a magyar fogyasztókat a tisztességtelen vállalkozóktól. Bige László komoly csapás mért a magyar agráriumban dolgozókra, mivel mesterségesen emelték az árakat. A műtrágya árak a négyszeresére nőttek – ismertette a politikus.

Ez az egész minden fogyasztót húsba vágóan érinti, mert az élelmiszerárat alapvetően befolyásolja. Minden magyar ember többet fizetett az elmúlt hét évben a műtrágya-kartell miatt – mondta Nagy István.