Mindenre képes az Eb-aranyért a magyar női U18-as kosárválogatott7Fénykép© nemzetisport.hu

Mindenre képes az Eb-aranyért a magyar női U18-as kosárválogatott

, 7 hír, 0 oldalnézet

A magyar női válogatott 11 ponttal legyőzte a torna legnagyobb esélyesének tartott francia csapatot a Szarejevóban zajló U18-as női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a döntőbe, ahol Olaszország lesz az ellenfele vasárnap. Völgyi Péter a csapat taktikai fegyelmét emelte ki, Angyal Barbara a felkészülésben látja a siker kulcsát, Kiss Angelika szerint a palánk alatt is a magyar együttes volt a jobb, míg Varga Aliz úgy látja, csapatmunka sikere a döntőbe jutás. A fináléban pedig már nem akar megálllnii a magyar kosárválogatott.

„Az elejétől a lefújásig kézben tartottuk a mérkőzést, minden taktikai húzásra jól tudtunk reagálni, s ennek köszönhetően 40 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült. Nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk fékezni a franciák gyorsindításait, a rendezetlen védelem elleni játékát, ez ugyanis az egyik legfőbb erősségük. Tulajdonképpen csak egy rövid időszakban torpantunk meg a zóna ellen, de ott is gyorsan rendeztük a sorokat" – mondta Völgyi Péter, aki már az olaszok elleni döntőről is ejtett pár szót a Hunbasketnek.

„Nagyon sokat kivett a lányokból ez a mai meccs, ami az ellenfelet ismerve egyáltalán nem is csoda. Ugyanakkor van egy hatalmas motiváció, ami úgy gondolom, átlendít bennünket ezen. Az aranyérem önmagában is egy hatalmas kihívás, de nekünk törlesztenivalónk is van az olaszokkal, mert a felkészülés során kikaptunk tőlük. Nekik fogunk menni, az aranyért mindenre képesek vagyunk" – tette hozzá a szakember.