Miniszterként már nem kap 300 ezres lakhatási támogatást Varga Judit4Fénykép© 168ora.hu

Miniszterként már nem kap 300 ezres lakhatási támogatást Varga Judit

, 6 hír, 2 oldalnézet

Közzétették Varga Judit igazságügyi miniszter friss vagyonnyilatkozatát, ennek tanúsága szerint már nem részesül havi 300 ezer forint juttatásban hivatali lakáshasználat címén, vette észre az Mfor. Ugyanis korábban a hvg.hu is beszámolt a G7 cikke alapján arról, hogy a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkáraként kapott ilyen juttatást.

Korábban Varga úgy vett fel havi 300 ezer forintot lakhatásra, hogy közben a családjának a tulajdonában van egy budapesti ingatlan, amelyet az Airbnb-n keresztül adnak ki, tehát ebből jövedelme - a nyilatkozata szerint "körülbelül évi 4 millió forint - is származik. Friss nyilatkozatában a miniszter szerepelteti ezt az ingatlant, a férje tulajdonában van, továbbra is kiadják, az összeg is ugyanaz, de lakhatási támogatást már nem kap a miniszter.

Összevetve a januárival, más változásokat is észrevett az Mfor, így például idén megszerezték a jogerős használatbavételi engedélyt a 195 négyzetméteres balatonhenyei családi házra. Az igazságügyi miniszter továbbá már nem résztulajdonos a miskolci Philidor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben, amely családi vállalkozásban korábban 50 százalékos részesedése volt.