Munkaügyi pert indított a Corvinus kirúgott oktatója© 24.hu

Munkaügyi pert indított a Corvinus kirúgott oktatója

, 8 hír, oldalnézet

Ádám Zoltán munkaügyi pert indított a Budapesti Corvinus Egyetemmel szemben – értesült a Telex. Az egyetemről azonnali hatállyal kirúgott oktatót védő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) csütörtök este adta be a keresetet a Fővárosi Törvényszéken. A Corvinus volt docense azt követeli a perben, hogy helyezzék vissza az állásába, és fizessen neki sérelemdíjat az egyetem.

Mint ismert, október 24-én a Budapesti Corvinus Egyetem azonnali hatállyal megszüntette a vizsgabotrányként elhíresült ügyben etikai vizsgálatot kezdeményező docens munkaviszonyát. Ádám Zoltán azért kezdeményezte az eljárást, mert az egyetem vezetői elintézték, hogy egy diák elkülönítve, külön vizsgasort kitöltve teljesíthessen egy tárgyat. Mindezt azután, hogy a diák gazdag és befolyásos szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, amelyből nem teljesítette a félév során előírt követelményeket.

Az Ádám Zoltán bejelentése alapján indított vizsgálatok első fokon elmarasztalták az egyetem akkori rektorát, Takáts Elődöt és a Corvinus két dékánját. Másodfokon azonban felmentette őket az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma és a rektorhelyettes. Takáts Előd a másodfokú, felmentő döntés bejelentésének napján lemondott a rektori posztról.