Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában2Fénykép© hirado.hu

Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában

, 7 hír, oldalnézet

A nőknek is van helyük a politikában, másképp, sokszor empatikusabban közelítik meg a problémákat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a TEDx Dunapart konferenciáján.

Novák Katalin A családi és társas kapcsolatok kihívásai a XXI. században című rendezvényen tartott beszélgetésen kifejtette, amikor a például görög városállamokban elkezdtek politikával foglalkozni, akkor még elsősorban honvédelemről, államügyekről, gazdasági kérdésekről volt szó, szociális kérdésekről és egészségügyről azonban alig, ezek szinte kizárólag családon belüli témák voltak, és így a nők hatáskörébe tartoztak.

Mára azonban ez megváltozott, a politika az élet legtöbb területére hatással van, nem jó, ha ebből kimaradnak a nők, akik ráadásul másképp közelítenek meg problémákat, sokszor empatikusabbak is –emelte ki az államtitkár. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy vigyázni kell, nehogy egy nő – bekerülve a politikába elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.