Nyolc településen tartanak ma választást© magyarnarancs.hu

Nyolc településen tartanak ma választást

, 8 hír, 6 oldalnézet

Polgármesterekről és képviselőkről is szavaznak ma a lakosok.

Nyolc településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Inárcson, Gyulajon, Szakonyban és Döröskén polgármestert, a főváros XXII. kerületében, Törökszentmiklóson és Sajószentpéteren egyéni választókerületi képviselőket választanak, Nagybudméron pedig nemzetiségi képviselőket. Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azért kerül sor, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között.

A Pest megyei Inárcson tavaly októberben három független jelölt indult a polgármesteri tisztségéért, az első helyen azonban szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között. Az időközi választáson csak ez a két jelölt indul, a választói névjegyzékben 3755-en szerepelnek.

A Tolna megyei Gyulajon októberben három független polgármesterjelölt indult a településen, ahol szintén szavazategyenlőség alakult ki az első helyen. Az időközi választáson az ősszel a legtöbb szavazatot kapó két jelölt indul, függetlenként. A dombóvári járáshoz tartozó, 958 lakosú településen 651-en szavazhatnak.