Olaszországban elfogyott az orvosi oxigén2Fénykép© index.hu

Olaszországban elfogyott az orvosi oxigén

, 8 hír, oldalnézet

A kórházakban és a hatósági karanténban levő koronavírusos betegek számára sincsen elegendő mennyiségű orvosi oxigén – írja a La Repubblica.

A koronavírus gyógyításában használt orvosi oxigén iránti kereslet négyszáz százalékkal emelkedett. az utóbbi hetekben. A lap megkérdezte a majdnem húszezer gyógyszertárat képviselő Federfarma szövetséget, és kiderült, hogy Campania, Abruzzo, Basilicata, Liguria, Valle d'Aosta, Piemonte tartományból és Szicília szigetéről jelentettek súlyos hiányt.

Az egész világot bejárták a felvételek, amelyek a nápolyi Cotugno kórház parkolójában készültek a saját autójukban ellátott betegekről, akik sorban álltak az oxigénpalackokért. A La Repubblicának nyilatkozó Enrica Troisi nápolyi ügyvéd arról számolt be, hogy több mint száz gyógyszertárnak és gyógyszercégnek telefonált, mire egy palack oxigénhez jutott beteg rokona számára. A kedd esti adatok szerint az aktív betegek száma túllépte a 733 ezret, de azt nem közölték, közülük hányan szorulnak orvosi oxigénre.