Online tüntettek a koronavírus-törvény ellen13Fénykép1Videó© magyarnarancs.hu

Online tüntettek a koronavírus-törvény ellen

, 31 hír, 4 oldalnézet

Online tüntetést tartottak a Facebookon a koronavírus-törvény ellen az aHang szervezésében. A hétfőn a parlamentben megszavazandó törvény felhatalmazást adna a kormánynak a rendeleti kormányzásra, mégpedig - és emiatt tiltakoznak sokan - határidő nélkül, illetve a veszélyhelyzet végéig, amit viszont a politikusok döntenek el, hogy mikor lesz. Ez ellen petíció is indult, amit már több mint 100 ezren írtak alá, erre hivatkozva szervezett online tüntetést az aHang.

A tüntetés egy élő videó volt, amelyben felszólalók mondtak rövid beszédeket, a beszédek között pedig feliratokat, transzparenseket mutattak, és zenét kevertek alá. Az egész itt nézhető vissza, körülbelül öt-hatezren követték folyamatosan.

Róna Péter közgazdász azt mondta, azt gondolta, vége annak az időnek, amikor politikusok korlátlan időre korlátlan hatalmat kérnek. Azt ugyanis csak Isten kaphat. Szerinte most másra van szükség, ennek a hetyke, kevély, kioktató, mindent tudó magatartásnak, ami fittyet hány mindenki véleményére, nem ismeri az irgalmasság valódi keresztény értékét, ennek vége. Most tiszteletteljes hozzáállásra van szükség, arra, hogy szeressük és megértsük egymást.