Orbán Viktor az öltözőben gratulált az angolverő válogatottnak5Fénykép© origo.hu

Orbán Viktor az öltözőben gratulált az angolverő válogatottnak

, 6 hír, oldalnézet

„Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz évvel ezelőtt, a hollandiai öt–hármas vereségünk után tettem ilyet – mondta a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor. – Most azonban a csapatkapitány, Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak. Leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

A kormányfő, ha csak teheti, a magyar válogatott minden mérkőzésére elutazik, így tett ezúttal is, és az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai Roland éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc.

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – tette hozzá viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie.

A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében
Orbán Viktor,
Válogatott: Orbán Viktor Szalai Ádám kérésére az öltözőben gratulál