Oszaka Naomi nyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságot13Fénykép© origo.hu

Oszaka Naomi nyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságot

, 27 hír, 0 oldalnézet

A japán Oszaka Naomi nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.

Oszaka Naomi (japán, 4.)-Viktorija Azarenka (fehérorosz) 1:6, 6:3, 6:3

A torna meglepetésembere, a 31 éves Viktorija Fjodaravna Azarenka kétszeres (2012, 2013) Australian Open-bajnokként érkezett New Yorkba, ahol 2012-ben és 2013-ban is kikapott a döntőben. Az elmúlt hét évben még csak elődöntőbe sem került Grand Slam-tornán; 2016-ban fiúgyermeknek adott életet, a gyermekelhelyezési pereskedés miatt jó ideig elvétve versenyzett, és az Egyesült Államokat sem hagyta el.

Annál látványosabban alakult a koronavírus-járvány okozta leállást követő szereplése: megnyerte a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett felvezető versenyt, 11 meccs óta nem kapott ki, és kiemelés nélkül menetelt el a US Open fináléjéba, a négy között a 23-szoros GS-bajnok Serena Williamset búcsúztatva. Érdekes, hogy vegyes párosban két Grand Slam-serleggel büszkélkedhet, az egyiket 2007-ben éppen New Yorkban szerezte.