Rekord összegű védelmi költségvetési törvényt írt alá Trump6Fénykép© index.hu

Rekord összegű védelmi költségvetési törvényt írt alá Trump

, 10 hír, 0 oldalnézet

Donald Trump amerikai elnök péntek este aláírta azt a rekord összegű védelmi költségvetési törvényt, amely a többi között anyagi keretet biztosít az űrhaderő létrehozására és szankcionálja az Európába irányuló két új gázvezeték építésében, az Északi Áramlat 2-ben és a Török Áramlatban résztvevőket.

A 738 milliárd dolláros védelmi költségvetésről szóló törvényt az elnök a Washingtonhoz közeli Andrews légitámaszponton tartott rövid ünnepélyes ceremónia keretében írta alá. Az ünnepségen részt vett Mike Pence alelnök, Mark Esper védelmi miniszter, Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője és Donald Trump családja is. Az elnök ugyanis a légitámaszpontról a floridai birtokán lévő Mar-a-Lago villába utazott, ahol az ünnepeket tölti a családjával.

"Ez igazán történelmi nap az amerikai haderő számára" - hangoztatta rövid beszédében Trump. Mint fogalmazott: "nagy büszkeséggel tölti el", hogy aláírhatja ezt a törvényt, amely szerinte a valaha volt legnagyobb beruházás az amerikai haderő fejlesztésébe. Kiemelte a legújabb haderőnem, az űrhaderő létrehozásának jelentőségét is, bejelentve egyúttal, hogy John Raymond tábornokot jelöli az űrhaderő élére.