Rendkívüli biztonsági intézkedések Berlinben a Líbia-csúcs miatt7Fénykép© hirado.hu

Rendkívüli biztonsági intézkedések Berlinben a Líbia-csúcs miatt

, 12 hír, 2 oldalnézet

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Berlinben a vasárnapi nemzetközi Líbia-konferencia miatt, amelyre a német fővárosba várják mások mellett a francia, a török és az orosz elnököt, a brit kormányfőt és az amerikai külügyminisztert.

A tanácskozás helyszínének, Angela Merkel kancellár hivatalának környékét és a Tegel nemzetközi repülőtér több részét már szombaton lezárták, megerősítették a részt vevő országok nagykövetségének és a küldöttségeket elszállásoló hotelek védelmét, és egy 55 kilométer sugarú körben, háromezer méteres magasságig repülési tilalmat rendeltek el, amely alól csak az állami gépek és a légitársaságok menetrend szerinti járatai kapnak felmentést.

A kormányzati és diplomáciai negyedben csaknem valamennyi utcát lezárták, sok háztetőn mesterlövészek állnak készenlétben, a Spree folyón rendőrségi hajók cirkálnak. A műveletben legkevesebb háromezer rendőr vesz részt, nagyjából 1500 főt más tartományokból és a szövetségi rendőrség alakulataiból vezényeltek a fővárosba.