Segítséget nyújt a Nébih az állattartói adategyeztetéshez2Fénykép© hirado.hu

Segítséget nyújt a Nébih az állattartói adategyeztetéshez

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a járványhelyzetre tekintettel június 15-ig meghosszabbítja az állattartói adategyeztetés határidejét, emellett tanácsadással segíti azokat az állattartókat, akiknek tenyészetéhez több tartási hely tartozik, de azok szétválasztását még nem volt módjuk végrehajtani.

A Nébih szerdai közleményében felidézte, hogy egy 2018. december 23-ától hatályos előírás szerint azoknál a tenyészeteknél, amelyekhez eddig több tartási hely is tartozhatott, az állattartóknak tartási helyenként külön tenyészetet kell kialakítaniuk legkésőbb idén május 15-éig. Csak így biztosítható ugyanis, hogy a hatóság pontos információval rendelkezzen minden állatról, tudja, hogy egy adott állatot hol tartanak, illetve egy tenyészetben hány állatot tartanak. Mindez a hatékony járványügyi intézkedések előfeltétele.

A Nébih április eleje óta ingyenes marhalevél-kiállítással és egyszerűsített e-ügyintézési felülettel ösztönzi az állattartókat az adategyeztetésre az előírások eredményes teljesítése érdekében.