Simonka György utasítására tettem2Fénykép© alfahir.hu

Simonka György utasítására tettem

, 10 hír, 2 oldalnézet

"Simonka György utasítására tettem" - mondta az egyik vádlott a bíróságon csütörtökön. Beismerte: cégvezetőként segédkezett abban, hogy a politikus által irányított bűnszervezet uniós és költségvetési forrásokat csapoljon meg.

Nem ő volt az egyetlen, aki a fideszes politikust érintő büntetőper előkészítő ülésének harmadik napján Simonkáék ellen vallott. A bíróságon a 33 vádlottból összesen hat ismerte be bűnösségét, közül négyen egyezséget is kötöttek, elismerték a vádiratban foglaltakat, és elfogadták az ügyészség által indítványozott büntetést is. További két vádlott részlegesen beismerte az ügyészség vádjait.

Miközben Simonka, aki a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője az ügyben ártatlanságát hangoztatja, a csütörtöki ülésen megszólaló vádlottak nem az ő verzióját erősítették. A tárgyaláson résztvevő politikus az elhangzottakhoz éppen ezért több alkalommal is megjegyzéseket fűzött, szerinte például a fentebb idézett vádlott csak fél az ügyészségtől, azért mond ilyeneket. Szerinte a magát bűnösnek valló cégvezető valójában épp olyan ártatlan, mint ő, nem is kellene itt lennie a bíróságon. Felidézte a férfi korábbi vallomását is, amelyben még tagadta a vádakat.