Sokat fejlődött a magyar vendéglátás2Fénykép© kemma.hu

Sokat fejlődött a magyar vendéglátás

, 4 hír, 0 oldalnézet

A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) A piac konyhája című csütörtöki, székesfehérvári konferenciáján.

Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta, "kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében".

egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta Lévai Anikó, megjegyezve: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.