Szakmai megállapodást kötött a Kopp Mária intézet és a Semmelweis Egyetem© infostart.hu

Szakmai megállapodást kötött a Kopp Mária intézet és a Semmelweis Egyetem

, 8 hír, 0 oldalnézet

Merkely Béla rektor a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) névadóját és munkásságát is méltatva arról beszélt, hogy az együttműködés keretében közös kutatásokat végeznek, kurzusokat tartanak, oktatási anyagokat készítenek és konferenciákat is szerveznek.

Kopp Mária nemcsak az SE Magatartástudományi Intézetének élén alkotott maradandót, hanem családpolitikában is nagyon komoly teljesítményt nyújtott: célkitűzése volt, hogy annyi gyerek születhessen, amennyit a szülők terveznek és szeretnének - emlékeztetett a rektor. Mint elmondta, Kopp Mária munkáját folytatják tanítványai, így filozófiája, szellemi öröksége halála után is tovább él.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke ismertette: a megállapodás keretében az intézet gyakornoki programot indít, illetve együttműködnek az SE-n induló családtudományi mesterszak munkájában is. Egyúttal óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Debreceni Egyetem és az ELTE után "Magyarország legjobb egyetemével", az SE-vel is együttműködik a KINCS.