Szigorítások bejelentése várható a mai Kormányinfón3Fénykép© 24.hu

Szigorítások bejelentése várható a mai Kormányinfón

, 10 hír, oldalnézet

A mai ülésen a Magyar Nemzet szerint újabb szigorítások bejelentésére lehet számítani. Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a döntést, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket, arról az előzetes hírek szerint tegnap döntött a kormány, melyről várhatóan a mai Kormányinfón tájékoztatnak.

A koronavírus-járvány ma a harmadik leggyakoribb halálok a világban, így az új szigorítások bevezetése elengedhetetlen. A megbetegedések száma megelőzi a terrorizmust, mérgezéseket, a kihűléses és hősokkos haláleseteket is, a COVID–19-et csak a cukorbetegség és a tuberkulózis előzi meg.

A WHO szervezet adatai is alátámasztják, hogy nem szabad lebecsülni a vírus erejét. Szerintük szigorral lehet és kell megfékezni a járvány terjedését, ennek ellenére mégis kevés országban vezettek be szigorú korlátozásokat.