Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt, a szabályok ellenére maszk nélkül2Fénykép© alfahir.hu

Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt, a szabályok ellenére maszk nélkül

, 6 hír, 0 oldalnézet

A keddi Honvéd–MTK Magyar Kupa-elődöntő zárt kapus mérkőzés volt, csak néhányan nézhették meg a meccset a Puskás Arénában. A kevesek között volt Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs válogatott futballista. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzata alapján mindkettejüknek maszkot kellett volna viselniük, szúrta ki a 444.hu.

Hogy a meccsen jártak, az Szijjártó Facebook-bejegyzéséből derült ki. A koronavírus-járvány miatt a futballmeccsekre csak minimális létszámban lehetnek jelen a csapatok képviselői és nézők is. „A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be" – írta az MLSZ.

Szijjártó valószínűleg a Honvéd révén juthatott be a meccsre, mert a klub tulajdonosával, Kun Gáborral még együtt futsaloztak Dunakeszin. Dzsudzsák pedig Szijjártó barátjaként – nemrég a diplomataútlevéllel rendelkező futballistát a külügy hozatta haza az Egyesült Arab Emirátusokból – ment ki az elődöntőre.