Szijjártó Péter amerikai fegyverekért lobbizott Washingtonban© origo.hu

Szijjártó Péter amerikai fegyverekért lobbizott Washingtonban

, 7 hír, oldalnézet

Magyarország továbbra is kész amerikai védelmi technológiával fejleszteni az ország légvédelmi rendszerét – jelentette ki Szijjártó Péter Washingtonban.  A külgazdasági és külügyminiszter az EWTN amerikai katolikus hírtelevíziónak nyilatkozott erről.

Emlékeztetett rá, hogy amikor Mike Pompeo külügyminiszter az év elején Magyarországon járt, a kormány már világossá tette, hogy szeretné amerikai védelmi technológiával fejleszteni az ország légvédelmi rendszerét annak érdekében, hogy a fejlettebb technológiájú közép-hatótávolságú rakétarendszer védje a legfontosabb infrastrukturális létesítményeket. Most, a májusi csúcstalálkozón magyar részről csak „megerősítették, hogy a szándék komoly, az előkészületek folytatódnak, és (...) hamarosan a befejező szakaszba kerülhetnek”.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Donald Trump és Orbán Viktor találkozója nagyon baráti, közvetlen légkörben zajlott le. Úgy vélte, hogy a két vezetőnek nagyon hasonló a megközelítése a jelenlegi legkomolyabb nemzetközi problémák közül a migráció, a biztonságpolitika, a hazafias politika és a keresztény kisebbségek megvédésének területén is.