Tarlós István sokkal nagyobb hitellel vette át a főváros vezetését, de ez nem akadályozta a fejlesztésekben3Fénykép© hirado.hu

Tarlós István sokkal nagyobb hitellel vette át a főváros vezetését, de ez nem akadályozta a fejlesztésekben

, 9 hír, 2 oldalnézet

Fél évvel ezelőtt Karácsony Gergely díszpolgári címre javasolta, most pedig vizsgálóbizottságról és korrupciógyanús ügyekről beszélnek. Mi történt?

Ilyen vizsgálatot bárkinek jogában áll elindítani, ami szokatlan, hogy kilenc hónap után hirtelen jut eszükbe. Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes konkrétan korrupciógyanúsnak jelentette be ezeket a projekteket. A jelenlegi városvezetés a vizsgálóbizottság működésével öngólokkal nézhet szembe. Nem a személyemre szólt a bejelentés, de a két ciklus az én ciklusom. Most is megismétlem: a magam részéről, ha korrupciós pénzt felfedeznek, akár nálam, akár a családomnál, az másnap a Párbeszéd számláján fog landolni.

A nagyobbik részét. A 4-es metró beszerzési és építési munkái kapcsán valamennyi kivitelezői kötbérigény, per az SZDSZ–MSZP érában keletkezett. Az összes szerződést ők kötötték meg, az összes közbeszerzést ők vitték végig. A hírhedt Alstom-szerződést rá­adásul még a 2006-os választások előtt írták alá, amelynek kapcsán Gy.