Telefonos applikáció segíti a belvárosi parkolást3Fénykép© hirado.hu

Telefonos applikáció segíti a belvárosi parkolást

, 7 hír, 0 oldalnézet

Ingyenes telefonos applikáció segíti a parkolást Budapest V. kerületében, az alkalmazás térképen mutatja a szabad parkolóhelyeket, szabadon választott navigációval elvezet a kiválasztott helyre, majd a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a fizetés is.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz–KDNP) kerületi polgármester csütörtökön számolt be az okosparkolás megvalósításáról. Jelenleg a belvárosban 1500 parkolóhelyen lehet használni az úgynevezett Parker telefonos applikációt, elsősorban a kerület déli részén és néhány északi utcában. Jövő év végére az V. kerület teljes területén kiépítik a rendszert – olvasható az önkormányzat közleményben.

Az alkalmazás már ingyenesen letölthető az iOS és androidos telefonokra is.

Mint írták, Magyarországon egyedülálló parkolási koncepcióval enyhíti az V. kerületet terhelő forgalmat Belváros-Lipótváros Önkormányzata: részben a kerületi lakók autóinak mélygarázsba történő elhelyezésével – ezt a lehetőséget már 300 belvárosi autótulajdonos használja – részben a már említett, autósok számára kifejlesztett telefonos applikáció segítségével.