Titkosszolgálati harc miatt ölhették meg Seres Zoltánt2Fénykép© alfahir.hu

Titkosszolgálati harc miatt ölhették meg Seres Zoltánt

, 9 hír, 0 oldalnézet

Egyre több jel mutat arra, hogy Seres Zoltán vállalkozó húsz éve külföldi, orosz és szlovák titkosszolgálati harc áldozatául eshetett - írta szerdai számában a kormánypárti Magyar Nemzet.

A lap azt írta, hogy több leszámolásos ügy megoldásában is kulcsszerepe lehet az évek során Portik Tamás által titkon rögzített hangfelvételeknek, amelyek a Fenyő-gyilkosság nyomozása során kerültek elő nyolc különböző helyről, köztük Németországból, illetve a Farkasréti temetőből. Az egyik ilyen Seres Zoltán húsz évvel ezelőtti kivégzése, amikor Tahitótfaluban egy motor utasa egy AK-47-esből 15-20 lövést adott le menet közben a vállalkozó Bentley-jére. A volt sportoló és olasz üzlettársa egyaránt életét vesztette.

Seres Zoltánt az éjszakai életben a főleg volt KGB-sekből verbuválódott, Szemjon Mogiljeviccsel - közismert nevén Szeva bácsi - egy időben Budapestre érkezett orosz-ukrán maffiacsoport magyar katonai vezetőjének tartották. "Szeva bácsi" egyik itteni helytartója, Leonyid Stecura, akit Tolikként ismertek az éjszakai életben, állítólag őrnagyi rangú titkosszolgálati tiszt volt, és az ő katonai főnöke lett Seres.