Tizenkét év után ismét a Manchester United színeiben Cristiano Ronaldo7Fénykép1Videó© hirado.hu

Tizenkét év után ismét a Manchester United színeiben Cristiano Ronaldo

, 17 hír, 0 oldalnézet

Az ötszörös aranylabdás portugál támadó 2009-ben hagyta el a Manchester United csapatát, majd az idei nyári átigazolási szezon egyik szenzációjaként bejelentették, hogy 12 év után ismét az angol rekordbajnok játékosa lesz. Az ikonikus 7-es mezben szombaton léphet pályára először, amikor a Manchester United a Newcastle Unitedet fogadja a Premier League 4. fordulójában. Infografikán mutatjuk a klasszis pályafutása alatt elért sikereit.

Az itt töltött hat év alatt első Aranylabdája mellett háromszor nyert angol bajnoki címet, kétszer angol ligakupát, egyszer angol szuperkupát, egyszer FA-kupát, FIFA-klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.

2008-ban a futball legnagyobb elismeréseként a klasszis bezsebelte az Aranylabdát – a cím 40 év után került ismét Manchester United játékoshoz. A 2007–08-as szezonban klubrekordnak számító, 42 gólt szerzett az idény során, ezzel megdöntötte George Best 33 gólos, 40 éve fennálló rekordját. Ronaldo ugyanebben az évben az európai aranycipőt is megszerezte, nyolc ponttal megelőzve Dani Güizát.