További turisztikai korlátozásokat vezetnek be országszerte4Fénykép© origo.hu

További turisztikai korlátozásokat vezetnek be országszerte

, 8 hír, oldalnézet

További korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzatok országszerte, így a Balaton-parti városokban is. A Velencei-tó, a Dunakanyar és a Tisza-tó települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon - adja hírül az MTI.

Balatonfüreden csütörtök déltől vezettek be korlátozásokat. Bóka István polgármester tájékoztatása szerint lezárták a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját, nem lehet megállni a két nagy strand parkolójában és a Zákonyi úti mélygarázsban. Lezárták a város két nagy strandját is: az Esterházy és a Kisfaludy strand a hosszú hétvégén nem látogatható. Erre az időszakra a város közterületeire fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat és minden közterület-felügyelő is szolgálatban lesz. Az intézkedések a tervek szerint kedd reggel 8 óráig lesznek érvényben.

Balatonalmádiban péntektől lezárják a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a főtéri szökőkút előtti részt és parkolót, a Pannónia kulturális központ és a strandok parkolóit, a játszótereket és a kültéri fitneszparkokat. Az üzletekben és a közforgalmú zárt helyeken a maszk viselése kötelező - közölte Kepli Lajos polgármester.