Veszteséges lett a Mol-csoport az első negyedévben10Fénykép© portfolio.hu

Veszteséges lett a Mol-csoport az első negyedévben

, 29 hír, oldalnézet

A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után, ez a gyengébb forintárfolyam miatti devizaárfolyam-veszteségre, valamint a zuhanó olajárak okozta készletleírásokra vezethető vissza - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A vállalatcsoport ugyanakkor 191,4 milliárd forint (622 millió dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az első három hónapban,

Az eredmény meghaladta a 165,5 milliárd forintos piaci konszenzust. A társaság közleménye idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki az eredményeket kommentálva kifejtette: a járványhelyzet és az azt követő gazdasági válság beárnyékolja a 2020-as teljesítményt. Hangsúlyozta, hogy a Mol elkötelezett kollégái, kiváló minőségű eszközei, erős mérlege és rugalmas, integrált üzleti modellje segít a vállalat ellenállóképességének megőrzésében.