Világrekorder lett Korok Fatima szabadtüdős merülésben5Fénykép1Videó© nemzetisport.hu

Világrekorder lett Korok Fatima szabadtüdős merülésben

, 10 hír, oldalnézet

„A cél egyértelmű, világcsúcsot szeretnék felállítani. Sőt, egészen pontosan mélyebbre szeretnék jutni. A Bazilika és az Országház kupolájának a teteje egyaránt 96 méter magasra nyúlik. Szebb célt nem is tudok elképzelni, minthogy képzeletben a feje tetejére állítsam ezt a két épületet, belehelyezzem a tengerbe és leússzak a tetejéig” – nyilatkozta Korok Fatima 2021-ben a 24.hu-nak.

A szabadtüdős merülés magyar csúcstartója immár világrekordernek mondhatja magát, mivel kipipálta a fent megfogalmazott célt, és Hondurasban 102 méteres mélységig merült, írja a lap.

A két évvel ezelőtti interjúból tudjuk, hogy a felszínre érkezésnek is szabályozott a módja:

„Az előírás szerint a sikeres teljesítés érdekében kontrolláltan kell viselkednem. Amint felbukkanok, 15 másodpercem marad arra, hogy bemutassam a kötelező protokollt. Először leveszem az orrcsipeszt, majd kimutatom a búvárok egyezményes minden rendben jelét, végül angolul is bemondom: I am okay! Ezután be kell mutatnom a mélység elérését bizonyító címkét, majd, ha a versenybíró felemeli a fehér kártyát, akkor számít sikeresnek a kísérlet”.